Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Rutinerad förare från Finland klar för Dackarna

Featured Image

Dackarna har nu bara en plats kvar att fylla i truppen. Det står klart sedan den rutinerade Tero Aarnio från Finland skrivit på för klubben.
– I sina bästa stunder är det ingen motståndare som går säker, säger lagledaren Mikael Teurnberg om vårt senaste nyförvärv.

Tero Aarnio från Finland blev förare nummer elva in i Dackarnas trupp till säsongen 2021. Det i sin tur innebär att Målillaklubben nu har fyllt sju av åtta platser för förare med ett snitt över 0,500.

Tänkt som back up
36-årige Aarnio är möjligen inte så känd bland den breda speedwaypubliken, men har kört många år i det svenska seriesystemet, bland annat i Hammarby och senast i Rospiggarna.
– Tero är en förare som har kommit igång sent i sin karriär och gjort två elitseriesäsonger i Rospiggarna 2018-2019. Det är en förare som jag känner väldigt bra och i sina bästa stunder är det ingen motståndare som går säker, säger Mikael Teurnberg.
Dackarnas lagledare säger vidare:
– Han är tänkt som en back up och är medveten om det i sitt avtal med Dackarna. Tero är en pålitlig förare som känner till banorna i Sverige och kommer även 2021 att köra i Poznan i polska andraligan. Tero har även kört i engelska ligan med gott resultat de senaste säsongerna. Det är en rutinerad förare som Dackarna har värvat och hans styrka som förare är startsnabbheten och bra maskinmaterial.

Blev mästare
Tero Aarnio hade som många andra förare en på många sätt märklig säsong 2020 – men han nådde också en efterlängtad framgång.
– Säsongen 2020 var tuff och jag fick inte saker att fungera som jag ville. Samtidigt vet jag att farten och hungern fanns där i och med att jag äntligen lyckades vinna det finska mästerskapet efter att ha jagat titeln i många år. Ser jag till Bauhaus-Ligan så fick jag aldrig chansen där under 2020 och det var jag lite besviken över, säger Tero Aarnio.
Han tvekade inte över att nu ta plats i Mikael Teurnbergs Dackarna till säsongen 2021.
– Jag känner Micke från tiden i Rospiggarna och vet att han är en väldigt bra lagledare. Direkt när jag pratade med honom visste jag att jag ville komma till Dackarna. Jag känner att det här är en nystart för mig och jag vill komma tillbaka till dit jag var innan 2020, säger Tero Aarnio.

Dackarnas trupp just nu:
Jacob Thorssell
Frederik Jakobsen
Rasmus Jensen
Kevin Wölbert
Maciej Janowski
Luke Becker
Tero Aarnio
Förare med 0,500 i snitt:
Maksymilian Bogdanowicz
Theo Johansson
Avon Van Dyck
Sammy Van Dyck

Dela nyheten: