Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Så går tankarna kring lagbygget – svenska juniorer kommer att få chansen

Featured Image

Dackarnas lagbygge till säsongen 2023 klarnar allt mer. Den sjunde platsen i laguppställningen är tänkt att tas av en svensk junior med 0,500 i snitt.
– Inom kort kommer vi att presentera flera förare som kommer att kämpa om den platsen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Fram till dagens datum har Dackarna presenterat sex förare som är tänkta att ingå i startsjuan när den nya säsongen startar. Det handlar om Grand Prix-förarna Maciej Janowski och Daniel Bewley samt Rasmus Jensen, Andzejs Lebedevs, Filip Hjelmland och Ludvig Lindgren.

– Kärnan i truppen är klar och den känns väldigt bra. Jag tycker att laget känns starkare än 2022. Värvningen av Daniel Bewley är fantastiskt intressant, han kan vara en blivande världsmästare. Det är en förare som jag vågar säga att alla lag i ligan skulle vilja ha i sin trupp. Vi har fått ihop en väldigt stark topp fyra som jag tror kommer kunna kliva in och avgöra matcher. Jag känner också att vi är bra med på svensksidan med Filip Hjelmland och Ludvig Lindgren, säger Mikael Teurnberg.

Viktigt för svensk speedway

Därutöver har Dackarna beslutat att satsa på en svensk junior med ett snitt på 0,500 som sjundegubbe i laguppställningen.

– Vi vill åka med tre svenskar i laget, det känns lite kittlande. Jag tror på det och det är viktigt för de unga killarna och svensk speedway i stort att de får chansen att köra, säger Mikael Teurnberg.

Inom kort kommer vi att presentera ett antal förare som är tänkta att kämpa om den platsen.
Truppen, som får innehålla åtta förare med ett snitt över 0,500, kommer också att fyllas på med flera namn inom en relativt snar framtid.

– Det är flera kontrakt ute som vi räknar med ska landa in de närmaste veckorna. I förstaläget handlar det främst om back up-förare och flera av dem har uttryckt att de inte har möjlighet att åka alla matcher. Men givetvis ska vi se till att fylla upp truppen för att kunna göra förändringar under säsongen när det behövs , säger Mikael Teurnberg.

Dela nyheten: