Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Sammy har skrivit på ett nytt kontrakt med Dackarna

Featured Image

Nästa förare in i Dackarnas trupp är egna produkten Sammy van Dyck.
– Sammy har en lång väg att gå, men det finns stor utvecklingspotential i honom, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Sammy van Dyck blir den tionde föraren in i Dackarnas trupp och den femte med ett snitt på 0,500.

Säsongen 2021 var Sammys debutår på stor cykel.

– Han fick känna på hetluften i Bauhaus-Ligan ganska tidigt och gjorde några riktigt fina heat. En bit in på säsongen gick han på en smäll och efter det kom han inte riktigt tillbaka. För Sammy är det väldigt viktigt att åka mycket i division 1 och Allsvenskan för att fortsätta utvecklas. Utöver det kommer han vara med och slåss om de sista platserna i laguppställningen i Bauhaus-Ligan, säger Mikael Teurnberg.

– Det finns mycket talang i Sammy, men som alla andra förare i hans ålder har han en lång väg att gå. Hur bra han kan bli beror på hur mycket tid han är beredd på att lägga ned för att utvecklas, fortsätter Teurnberg.

Lärorikt år

Sammy van Dyck själv kommenterar så här:

– Det var mycket nytt för mig under 2021 så det var väldigt lärorikt. Jag skulle säga att jag är ganska nöjd med säsongen och har mycket erfarenheter att ta med mig.

Han laddar upp inför en ny speedwaysäsong med att spela bandy i Målilla GoIF.

– Det är träning två gånger i veckan plus en match på helgerna med bandylaget. Utöver det kommer jag att spendera mycket tid i garaget, Målsättningen inför 2022 är att köra så mycket som möjligt, säger Sammy van Dyck.

Dackarnas trupp just nu:

Brady Kurtz, snitt: 1,906 (ny)

Jacob Thorssell, 1,878

Luke Becker, 1,789

Rasmus Jensen, 1,771

Adam Ellis, 1,250 (ny)

Alexander Woentin, 0,500 (ny)

Ludvig Lindgren, 0,500 (ny)

Theo Johansson, 0,500

Avon van Dyck, 0,500

Sammy van Dyck, 0,500

Dela nyheten: