Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SM Final Speedway i Målilla

Featured Image

Speedwaysäsongen har ännu inte riktigt kommit igång i Sverige men i Målilla förbereder man nu för årets första tävling på Skrotfrag Arena och vilken säsongspremiär det blir då Målilla MK börjar tävlingssäsongen med att arrangera den individuella SM Finalen den 23 juli.

Redan under hösten presenterade Svemo Målilla MK som arrangör av 2020 års individuella SM Final. Därefter är det inte mycket som varit sig likt i idrottsvärlden och hela Speedwaysäsongen har fört en oviss tillvaro. När tävlingsverksamhet nu fått klartecken i Sverige så har klubben varvat upp förberedelserna för att genomföra arrangemanget som planerat torsdagen den 23 juli.
Då det fortsatt finns begränsningar för offentliga tillställningar på max 50 personer på publikplats kommer tävlingen att genomföras helt utan publik på läktarplats.
– Det är givetvis tråkigt att vi inte kan ha vår publik på plats när vi nu får chansen att arrangera en SM Final men vi ska göra det bästa av det och är glada för att kunna genomföra tävlingen, säger Jon Lindberg i arrangerande Målilla MK.
Regerande mästare är Dackarnas egen Jacob Thorssell och han kommer att få en tuff utmaning när nu hela den svenska eliten bjuds in att göra upp om medaljerna och titeln Svensk Mästare i Speedway 2020.
Arrangerande Målilla kan nu även meddela en positiv nyhet, SM Finalen 2020 kommer att direktsändas i linjär TV. SM Finalen kommer att sändas på C More Sportkanalen med Stefan Klemetz som kommentator, vilket gör det möjligt för alla motorsport fans att se den individuella SM Finalen 2020 live på TV.

  • Vi sa redan i våras när vi tilldelade Målilla MK SM Finalen att vi är tacksamma att återigen ha klubben som SM arrangör, sedan dess har det varit stor ovisshet om det över huvud taget kommer att kunna köras en Individuell SM Final 2020. Men med den goda nyheten att tävlingen kommer att TV sändas på C Mores Sportkanal så har det blivit möjligt och det är vi väldigt tacksamma för, säger Tony Olsson, Grenchef Svemo Track Racing.
Dela nyheten: