Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SM-finalen i juli tv-sänds: ”Jättepositivt för sporten”

Featured Image

Tisdagen den 13 juli körs den individuella SM-finalen på Skrotfrag Arena i Målilla. Nu står det klart att tävlingen kommer att sändas i linjär TV, närmare bestämt i Sportkanalen.
– Det är jättepositivt för sporten och för oss som klubb, säger Dackarnas Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnberg har under en längre tid jobbat på att få klart med ett avtal som gör att SM-finalen i speedway kan tv-sändas. Nu är ett avtal med CMore/TV4 klart och tävlingen kommer att direktsändas i Sportkanalen.

– Att få ut finalen i linjär tv är viktigt, inte minst för att vi som klubb ska kunna få in större nationella partners och även bjuda speedwaysupportrarna i Sverige på spännande TV-underhållning.

SM-finalen kommer att starta klockan 17.30.

– Sportkanalen sänder Diamond League med start klockan 20.00 och därför kommer vi att köra igång vid 17.30. Det är semestermånad så jag tror inte att det kommer att påverka om vi nu skulle få ta in publik, säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas Jacob Thorssell har vunnit de två senaste årens SM-finaler, förra året på hemmaplan i Målilla.

Mikael Teurnberg hoppas att svensk speedways stora affischnamn, GP-stjärnan Fredrik Lindgren, kan komma loss till tävlingen.

– Ja, jag hoppas att Fredrik kan komma hem till finalen. Vi får se hur hans schema ser ut och hur läget är i världen då, säger Mikael Teurnberg.

Dela nyheten: