Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SM-finalen i Målilla får extra krydda – wildcard-plats i potten

Featured Image

Tisdagen den 13 juli avgörs den individuella SM-finalen i speedway på Skrotfrag Arena i Målilla, med start klockan 17.30. Det står nu klart att den tävlingen får en extra krydda. I potten ligger nämligen också ett wildcard till Grand Prix-tävlingen i Målilla, som körs den 14 augusti.

Den individuella SM-finalen i Målilla närmar sig med stormsteg. För en tid sedan släpptes det vilka åtta förare som är direktkvalificerade till finalen. Dessa är: regerande mästaren Jacob Thorssell (Dackarna), Pontus Aspgren (Smederna), Oliver Berntzon (Lejonen), Kim Nilsson (Rospiggarna), Viktor Palovaara (Vetlanda), Linus Eklöf (Lejonen), Peter Ljung (Vetlanda) och GP-stjärnan Fredrik Lindgren (Vikingarna).

**Lindgren kör SM-finalen **

Lite extra glädjande är att den svenska speedwaypubliken får chansen att se Fredrik Lindgren köra hemma i Sverige. Lindgren körde som bekant inte i Bauhaus-Ligan förra säsongen och har ingen klubb i ligan i år heller. – Det är jätteskoj att förra årets VM-trea Fredrik Lindgren kommer hem till Sverige för att köra SM-finalen i Målilla, säger Mikael Teurnberg från arrangerande Målilla MK/Dackarna.

”Extra roligt”

Förutom SM-guldet står också ett wildcard till Grand Prix-tävlingen i Målilla på spel denna kväll. Vinnaren av SM-finalen, eller den förare utöver GP-förarna Fredrik Lindgren och Oliver Berntzon som placerar sig högst, får nämligen chansen att köra VM-speedway i Målilla lördagen den 14 augusti.
– Efter diskussioner med BSI står det nu klart att wildcardet till Swedish SGP i Målilla delas ut under SM-finalkvällen. Det är extra roligt att vi kan ha det i potten och det blir en extra krydda för både förare och publik, säger Mikael Teurnberg.

**Höjer statusen **

Mikael Karlsson, Grenchef för Track Racing på Svemo säger så här: – Det är ett bra sätt att höja statusen ytterligare på SM-finalen. Samtidigt försäkrar vi oss om att ha tre svenska förare med när GP-deltävlingen avgörs i Målilla i augusti. Det är viktigt för oss att skapa ett stort intresse för våra nationella och internationella tävlingar i Sverige.
Observera att tävlingen startar klockan 17.30.

Dela nyheten: