Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Speedwayens SM Finaler körs i Målilla

Featured Image

Svemo har utsett Målilla MK till arrangör av SM, JSM och USM finalerna i Speedway 2020, senior SM finalen kommer att köras tisdag den 21 juli och JSM/USM finalerna lördag den 1 augusti.

Återigen så finns det 2020 ingen ledig helg i de Internationella VM/EM kalendrarna för oss att kunna köra en traditionell SM helg i Speedway, detta betyder att vi för andra året i rad måste köra senior SM och JSM/USM finalerna på separata datum. Men det skall bli spännande att se vad en Individuell SM final på en traditionell Elitserietisdag i mitten av juli kommer att generera för intresse publikt, förhoppningsvis blir det ett lyft för finalen.

-Vi är mycket tacksamma att Målilla MK har tackat ja till att arrangera 2020 års SM finaler, detta betyder också att den regerande Svenska Mästaren Jacob Thorssell får försvara sin SM titel på hemmabanan i Målilla, säger Tony Olsson, Grenansvarig Svemo Track Racing.

Hos arrangerande Målilla MK är glädjen stor över att återigen få arrangera de tre SM finalerna, senast det gjordes upp om de individuella SM titlarna i Målilla var 2011.

-Det är alltid hedrande att få arrangera SM finaler, vi ser fram emot att göra något bra av det och att det nu körs en tisdagskväll ska bli intressant, säger Jon Lindberg i Målilla MK.

Dela nyheten: