Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

STJÄRNSKOTTET DANIEL BEWLEY KÖR FÖR DACKARNA 2023

Featured Image

Han har tagit speedwayvärlden med storm de senaste säsongerna och var ytterst nära en individuell VM-medalj i höstas. Nu är Daniel Bewley, 23-årigt stjärnskott från Storbritannien, klar för Dackarna.
– Det känns såklart jättebra att vi har säkrat hans namnteckning, säger en nöjd Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna.

Daniel Bewley har ett magnifikt 2022 bakom sig. Det gav honom bland annat en total sjätteplats i Grand Prix-serien, bara fyra poäng bakom Maciej Janowski, som körde hem VM-bronset. Nästa säsong kör alltså båda två i Dackarna!

Tilläggas ska att Dackarnas senaste tillskott dessutom vann två av årets GP-deltävlingar.

Bewley gjorde också en mycket stark säsong med Eskilstuna Smederna, där han var en stor anledning till att klubben vann SM-guld. I grundserien körde han till sig snittet 2,153. Med det var han också en av de absolut bästa förarna i Bauhaus-Ligan. I SM-finalmatcherna mot Lejonen bidrog den 23-årige britten med totalt 22 poäng.

Fina meriter

På meritlistan finns flera fina skalper. En av dem är ett VM-guld med Storbritannien i Speedway of Nations 2021. En annan merit är segern i det brittiska individuella mästerskapet den gångna säsongen.

– Daniel har tagit speedwayvärlden med storm de senaste säsongerna. Det vittnar inte minst hans framfart i GP-serien den gångna säsongen om. Två segrar och bra chans på bronset inför den avslutande tävlingen säger mycket om vilken säsong han hade och vilken kapacitet han har, säger Mikael Teurnberg.

Lagkamrater i Polen

Teurnberg fortsätter:

– Daniel är en förare som jag har följt med stort intresse under en lång tid. Jag hade nöjet att träffa honom redan 2018-2019 när Mark Courtney var med honom som mekaniker. Redan då såg man att han var en stor talang och nu har han blommat ut ordentligt. En av hans styrkor som speedwayförare är att han är otroligt snabb ute på banan, det har han inte minst visat på tidsträningarna vid GP-tävlingarna, där han varit snabbast flera gånger.

I Polen är Daniel Bewley lagkamrat med Maciej Janowski.

– Det är ett stort plus. Dessutom har Daniel och Rasmus Jensen kört med varandra flera säsonger i England så de känner varandra väl, säger Mikael Teurnberg.

”Känns väldigt bra”

Dackarna har i skrivande stund sex förare klara för 2023.

– Nu har vi fått ihop vår topp fyra och det känns väldigt bra med Rasmus Jensen, ”Magic” (Maciej Janowski), Andzejs Lebedevs och Daniel Bewley. Vi har också två duktiga svenska förare i Filip Hjelmland och Ludvig Lindgren.

Dackarnas trupp 2023 just nu:

Daniel Bewley, snitt 2,153 (ny)

Rasmus Jensen, 1,973

Maciej Janowski, 1,951

Andzejs Lebedevs, 1,638 (ny)

Filip Hjelmland, 0,500

Ludvig Lindgren, 0,500

Dela nyheten: