Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Talang från Ukraina tar sista platsen i Dackarna

Featured Image

Dackarna har tillsatt den sista platsen i truppen till säsongen 2022. Vi plockar in ytterligare ett stort framtidsnamn i form av Viktor Trofimov, som blir en ny bekantskap i den svenska Bauhausligan.
– Viktor har gjort sig känd som en förare som inte viker ner sig, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Svenska mästarna Dackarna, med lagledaren Mikael Teurnberg i spetsen, har byggt ett intressant lag med flera spännande och starka framtidsnamn i truppen.
Sist in blir alltså Viktor Trofimov, född 1999.

  • Han är född i Ukraina och har gott speedwaypåbrå då hans farfar körde VM-finaler på 1960- och 70-talet och hans pappa höll också hög klass på speedwayovalerna. Viktor kom till Polen som 16-åring och började köra på polsk licens och sedan även polskt pass sedan några år tillbaka, berättar Mikael Teurnberg.

Mästare med Polen

Säsongen 2020 körde Viktor Trofimov i den polska högstaligan för Lublin. Han var då sistaårsjunior och körde till sig ett snitt på 1,18. Samma säsong blev han juniorlags-världsmästare med Polen tillsammans med bland annat Dominik Kubera och Jakub Miskowiak.
2021 körde han för Rybnik i den näst högsta divisionen i Polen med ett snitt på 1,500. Till kommande säsong byter Viktor klubbadress i Polen och kommer nu att köra för Gdansk, samma klubb som en annan dackeförare, nämligen Rasmus Jensen.

  • Viktor är en förare som jag lade märke till första gången när han körde tillsammans med Andreas Jonsson i Lublin under 2018 och 2019. Han är väldigt tuff på banan och viker aldrig ner sig, säger Mikael Teurnberg.

Tänkt som back up

Dackeledaren konstaterar vidare att Viktor Trofimov passar bra in i Dackarnas trupp.

  • Det är en ung och lovande förare som vill visa att han är värd en plats i Dackarnas lag 2022. I första skedet är han tänkt som en back up-förare vid skador och kollisioner med matcher i andra länder. Det har varit lätt att få till ett kontrakt med Viktor. Jag har också pratat en del med Andreas Jonsson, som varmt rekommenderat Viktor sedan deras tid tillsammans i Lublin.

Dackarnas trupp säsongen 2022:

Brady Kurtz, snitt 1,906 (ny)

Maciej Janowski, 1,901

Jacob Thorssell, 1,878

Luke Becker, 1,789

Rasmus Jensen 1,771

Adam Ellis, 1,250 (ny)

Mateusz Swidnicki, 1,250 (ny)

Viktor Trofimov, 1,250 (ny)

Alexander Woentin, 0,500 (ny)

Ludvig Lindgren, 0,500 (ny)

Theo Johansson, 0,500

Avon van Dyck, 0,500

Sammy van Dyck, 0,500

Dela nyheten: