Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Teurnberg hoppas på starkt publikstöd – så ställer Dackarnas upp på torsdag

Featured Image

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg hoppas på starkt publikstöd hemma på Skrotfrag Arena när Piraterna kommer på besök på torsdag.
– Jag känner att det är ett bra intresse runt Dackarna och hoppas att det kommer mycket folk och stöttar oss, säger Mikael Teurnberg.

Dackarna är med i den absoluta toppstriden i Bauhaus-Ligan och förhoppningen är förstås att fylla på med en ny hemmaseger mot Piraterna nu på torsdag.

– Det är viktigt för oss att vara med i toppen hela tiden. Det är målsättningen och jag vill alltid försöka köra med det bästa laget, säger Mikael Teurnberg.

Hoppas på mycket publik

Till matchen på torsdag har Dackarna möjlighet att ta in 3 000 åskådare på Skrotfrag Arena. Det är svårt att sia om hur många som kan tänkas passera vändkorsen, men Mikael Teurnberg hoppas på ett starkt publikstöd.

– Det känns som att det är bra intresse kring Dackarna, det pratas mycket speedway häromkring. Jag hoppas att det kommer mycket folk och stöttar oss. Det vore verkligen kul att få se en hel del publik på läktarna som är där för att heja fram oss.

Sammy får chansen

Jämfört med förlustmatchen mot Rospiggarna förra veckan återkommer Maciej Janowski och Jacob Thorssell i Dackarnas lag.

– Det känns skönt att vi får tillbaka både Janowski och Thorssell, säger Teurnberg.

Däremot kommer inte Jason Doyle till start.

– Jag har gett honom ledigt den här veckan och det har varit klart en längre tid. Han är i England för att fixa till lite bekymmer med sitt visum.

En annan förändring i sjuan är att Sammy van Dyck kommer in som sexa.

– Jag tycker att Sammy har imponerat på träningarna. Visst, han är bara 15 år, men jag har alltid sett det som så att det är bara att kasta sig in i hetluften och ta för sig. Han har kört till sig en plats i sjuan.

Dackarnas lag mot Piraterna:

  1. Maciej Janowski

  2. Luke Becker

  3. Rasmus Jensen

  4. Frederik Jakobsen

  5. Jacob Thorssell

  6. Sammy van Dyck

  7. Max Bogdanowicz

Dela nyheten: