Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

TEURNBERG INFÖR NYCKELMATCHEN: ”ATT VINNA ÄR ETT MÅSTE”

Featured Image

Efter ett längre uppehåll är det dags för en riktig nyckelmatch för Dackarna på tisdag. Då kommer Masarna på besök till Målilla och Skrotfrag Arena i en match som är mycket viktig att vinna i kampen om en slutspelsplats.
– Att vinna är ett måste, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg inför den viktiga drabbningen.

Årets hittills viktigaste match på Skrotfrag Arena. Ja, det kan man sannerligen kalla mötet mellan Dackarna och Masarna, som körs tisdagen den 9/8. För att ha bra chans att nå SM-slutspelet är båda lagen i stort behov av poäng.

– Målsättningen är att vinna och att köra in 50 poäng, då får vi med oss bonuspoängen också. Men att vinna matchen är definitivt ett måste. Det gäller att vara på tå från början och inte tappa bort några poäng i onödan, säger Mikael Teurnberg.

Rospiggarna, Piraterna, Dackarna och Masarna slåss om de två sista slutspelsplatserna i Bauhaus-Ligan. Mikael Teurnberg hoppas på bra publikstöd i tisdagens hemmamatch, där det väntas kanonväder.

– Vi behöver allt stöd vi kan få från publiken, säger dackeledaren.

Valet föll på Trofimov

I Dackarnas lag kliver nyförvärvet Frederik Jakobsen in med väst nummer tre och bildar par tillsammans med Maciej Janowski.

Den plats som Mikael Teurnberg hade mest funderingar kring var nummer sex, där valet till slut föll på ukrainaren Viktor Trofimov.

– På den platsen handlade det om Trofimov, Filip Hjelmland och Nicolai Klindt. Trofimov gjorde det bra hos oss innan sin skada och har kommit igång igen och åkt en del tävlingar i Polen. Han har verkligen visat att han är en fajter på banan och det vill jag se på tisdag också. Filip har åkt lite för lite den senaste tiden. Nu ska han komma igång i Allsvenskan också vilket är bra. Det är en viktig match och jag har gått på min magkänsla. Sen kan jag redan nu säga att det kommer att bli ett annat lag borta mot Gislaved på torsdag.

Laguppställningar:

Dackarna:

 1. Rasmus Jensen

 2. Jacob Thorssell

 3. Frederik Jakobsen

 4. Maciej Janowski

 5. Brady Kurtz

 6. Viktor Trofimov

 7. Ludvig Lindgren

Masarna:

 1. Krzysztof Buczkowski

 2. Kacper Gomolski

 3. Rohan Tungate

 4. Przemyslaw Pawlicki

 5. Antonio Lindbäck

 6. Francis Gusts

 7. Philip Hellström Bängs

Dela nyheten: