Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tillbaka till rötterna – Mikael Teurnberg får stor roll i Dackarna

Featured Image

Dackarna kan nu stolt presentera sin nya lagledare. Men Mikael Teurnberg, som ledde Rospiggarna till SM-guld 2016, får en betydligt större roll än så i klubben. 53-åringen från Hallstavik blir en viktig del av Målillaklubbens marknadsgrupp och kommer också att ha ansvar för Grand Prix-tävlingen på Skrotfrag Arena.
– Jag har alltid gillat utmaningar. Det känns väldigt bra med Dackarna och nu ser jag fram emot att kunna köra igång för fullt, säger Mikael Teurnberg, som faktiskt har en lång ”historia” med just Målilla.

Som barn tillbringade Mikael Teurnberg en hel del tid i Målilla.
– Min farmor är från Målilla och hade en tobaks- och pappershandel i samhället. Pappa är född och uppvuxen i Målilla och var med som mekaniker i Dackarna åt Hasse Engborg och grabbarna. Och min gammelfarfar var stins där nere, säger Mikael Teurnberg innan han i nästa andetag berättar att hans farfars namn finns med på en sten i Målilla Hembygdspark – och att Tommy Johansson (som numera sitter i Dackarnas styrelse) var han stora idol.
– Det är en Målillasläkt, det är verkligen där rötterna finns. Bland äldre generationer är namnet Teurnberg känt i Målilla. Och släkten har faktiskt haft en sommarstuga vid Hesjön som såldes i början av 2000-talet.

Tycker att det är läckert
Mikael Teurnberg sticker inte under stol med att kopplingen till Målilla gjorde beslutet att ansluta till Dackarna enklare och mer naturligt.
– Jag hade nog inte gjort detta om omgivningen varit helt främmande för mig, men nu finns det en koppling. Jag är bekant med miljön och vet vad som väntar. Det passar också ganska bra i livet att göra det här nu. Jag bor ensam och har två utflugna barn. Den närmaste familjen tycker bara att det här är läckert. Efter att jag väl tog beslutet har det känts riktigt bra. Nu blir det skönt att det blir officiellt, sen är det bara fullt påslag som gäller.

Jobbade med Jonsson
53-årige Teurnberg hade en lång karriär som professionell speedwayförare. Efter att den karriären var slut läste han till yrkeslärare. Efter ungefär tio år i den rollen lockade speedwayen igen.
– Jag var med Andreas (Jonsson) i GP-serien i en handfull år och sedan kom jag tillbaka till Rospiggarna som ledare. Sen blev det ett heltidsjobb av det och därefter hamnade jag i TV som expertkommentator. Som sagt; jag gillar utmaningar, säger Mikael Teurnberg och skrattar.

SM-guld 2016
I Rospiggarna kom Mikael Teurnberg in i ett läge där klubben var rejält på nedgång. Han var sedan klubbens ”starke man” i ett antal år, där Hallstaviksklubben återigen blev en maktfaktor i svensk speedway. Kronan på verket blev SM-guldet 2016, där Dackarna besegrades i finalen.
Efter säsongen 2018 slutade Teurnberg som lagledare i Rospiggarna och har därefter, bland annat, jobbat som marknadsansvarig i ESS.
I Dackarna kommer han att få en viktig roll på marknadssidan, som lagledare och som ansvarig för GP-tävlingen på Skrotfrag Arena.
– Det här handlar inte bara om att vara lagledare. Jag kommer att tillbringa mycket tid nere i Målilla och runtom. Ska jag göra detta så ska jag göra det fullt ut. Nu ska vi lägga upp en plan för hur vi tillsammans ska utveckla klubben.

Stark kraft
I Dackarna är ordföranden Tomas Karlsson mycket belåten över att klubben knutit Mikael Teurnberg till sig.
– Vi är väldigt nöjda över att ”Micke” kommer in i Dackarna. Han är en skicklig lagledare, men han blir så mycket mer än så med det här upplägget. Han blir en i gänget och det känns bra att vi får in ett helt nytt ansikte i klubben. Det känns intressant, han gjorde en härlig resa med Rospiggarna, säger Tomas Karlsson.
– Vi får in en stark kraft i marknadsgruppen och det är hårt jobb som gäller i dessa tider. En stor del av ”Mickes” jobb den här tiden på året hamnar där, fortsätter Karlsson.

Dela nyheten: