Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tre GP-förare tar plats i Dackarnas lag till matchen mot Smederna

Featured Image

Dackarna förändrar rejält i laguppställningen till tisdagens bortamatch mot serieledande Eskilstuna Smederna. Tai Woffinden gör debut och även Maciej Janowski och Jason Doyle kommer in i laget.

Nyligen värvade Dackarna in Tai Woffinden och när Smederna väntar på bortabana på tisdag är det dags för Woffinden att göra debut. Han får sällskap i laguppställningen av två andra GP-förare i form av Jason Doyle och Maciej Janowski. Övriga förare som får chansen denna vecka är Luke Becker, Jacob Thorssell och Max Bogdanowicz.

– Det är klart att det är ett väldigt bra lag på papperet. Alla känner varandra och killarna är samspelta, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Förlorat en av tio matcher

GP-förarnas intåg till tisdagens match gör att varken Rasmus Jensen eller Frederik Jakobsen finns med i laget trots fina insatser i vinstmatchen mot Lejonen i torsdags.

– Detta är den tuffaste biten som ledare. Både Rasmus och Frederik är duktiga så det är inte helt enkelt att ställa över dem.

Tisdagens motståndare, Eskilstuna Smederna, har gått mycket starkt så här långt. Laget toppar tabellen i Bauhaus-Ligan med bred marginal och har vunnit nio av sina tio matcher så här långt. Den enda förlusten kom borta mot Dackarna (48-42).

– Smederna är bra och har inte förlorat en hemmamatch på väldigt länge. Det är ett välbyggt och väldigt jämnt lag, men som precis som vi haft lite problem på reservplats. Som alltid laddar vi på för att vinna, säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas laguppställning mot Smederna:
1. Maciej Janowski
2. Luke Becker
3. Tai Woffinden
4. Jacob Thorssell
5. Jason Doyle
6. Max Bogdanowicz

Dela nyheten: