Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

TREFALDIGA VÄRLDSMÄSTAREN TAI WOFFINDEN ANSLUTER TILL DACKARNA

Featured Image

Han har tillhört den absoluta världseliten i tio års tid. Han har tre individuella VM-guld på meritlistan. Nu är Tai Woffinden klar för Dackarna!
– När Tai tog kontakt med oss och visade intresse gick det fort. Med den här värvningen vässar vi laget ytterligare, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Tai Woffinden har i många år varit en av speedway-världens allra bästa förare. Den som vill se underhållande speedway blir sällan besviken när den 30-årige engelsmannen är på banan. På meritlistan finns bland annat imponerade tre individuella VM-guld; 2013, 2015 och 2018. Till det kan läggas två VM-silver (2016 och 2020) samt ett brons (2017). Att det är en världsstjärna som nu kommer in och förstärker Dackarna under resten av säsongen råder det med andra ord inga som helst tvivel om.

– Med sina tre VM-guld är han den förare i dagens Grand Prix-serie med flest VM-guld. Det är klart att det känns jättebra att få in Tai, det är en riktig förstärkning som ansluter till Dackarna. I och med detta känner jag att vi vrider på ett snäpp till, säger Mikael Teurnberg.

Tre av världens bästa

Efter årets två första VM-deltävlingar ligger Tai Woffinden femma i sammandraget. Hans lagkamrater i Dackarna, Maciej Janowski och Jason Doyle, är etta respektive nia.

– Det är såklart väldigt bra på papperet. Sen ska det omsättas i verkligheten också. Men absolut ser det bra ut. En del lag i serien har ju förstärkts under resans gång och när den här möjligheten kom kände både jag och Dackarnas styrelse att det var ett bra läge att slå till, säger Mikael Teurnberg.

Kan det då bli aktuellt att köra med Janowski, Doyle och Woffinden samtidigt? Svaret är tveklöst ja. Woffinden är inte värvad för att vara inhoppare vid skador eller för att ersätta någon av Dackarnas andra två GP-förare.

– Snittmässigt kan vi köra med alla tre samtidigt och det kommer vi att göra så fort läget finns. Samtidigt har Tai och många förare i GP-serien ett ganska tufft schema framöver. Vi har planerat att han ska åka tre matcher för Dackarna i grundserien och sedan är han tillgänglig för slutspelet.

”Duktig lagåkare”

Mikael Teurnberg är övertygad om att Tai Woffindens intåg kommer att stärka Dackarna på flera sätt.

– Dels är det förstås en kille som tar mycket poäng. Han är dessutom en duktig lagåkare. Tai och Maciej (Janowski) är lagkamrater i Polen och är goda vänner och även Jason (Doyle) och Tai känner varandra väl. Han kommer att smälta in bra i vårt gäng, säger Teurnberg.

Den förare som kommer att skrivas ut ur Dackarnas trupp är tyske Kevin Wölbert.

Dackarnas trupp:

Jason Doyle

Maciej Janowski

Tai Woffinden

Jacob Thorssell

Luke Becker

Rasmus Jensen

Frederik Jakobsen

Tero Aarnio

Patryk Wojdylo

Maksymilian Bogdanowicz

Sammy van Dyck

Avon van Dyck

Theo Johansson

Dela nyheten: