Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tungt poängtapp i premiären – tappade i sista heatet

Featured Image

Dackarna och Västervik delade broderligt på poängen i premiären av Bauhaus-ligan. Detta efter att gästande Västervik kvitterat till 45-45 via en dubbelseger i det sista heatet.

Dackarna tog tidigt ett grepp om seriepremiären hemma på Skrotfrag Arena. Via en femetta signerad Jacob Thorssell och Rasmus Jensen i heat två gick hemmalaget upp i en ledning med 7-5.

Det var en ledning som Dackarna behöll genom nästan hela matchen. Efter nio körda heat var ledningen uppe i åtta poäng, 31-23. Inför de tre sista heaten hade Västervik krympt underläget till fyra poäng (38-34). Dackarnas fyrapoängs-överläge höll sig fram till det sista heatet, där gästernas Pawel Przedpelski och Artem Laguta vann dubbelt och därmed såg till att matchen slutade 45-45.

Ett mycket tungt poängtapp givetvis, i en match där vi hade en del strul med en TT och ett fall. Samtidigt bjöd Västervik upp till en härlig kamp, där speedwayen blev allt bättre ju längre kvällen gick.

Extra kul denna kylslagna kväll att vi fick ta in publik på Skrotfrag Arena igen.

På tisdag är det dags för ny hemmamatch, den gången mot Masarna. Biljetterna till den matchen kommer att släppas på Tickster innan helgen. Vi återkommer med tid för biljettsläpp.

Poängen i kväll:

Dackarna:

Maciej Janowski, 8

Frederik Jakobsen 6+1

Rasmus Jensen, 10+2

Jacob Thorssell, 10

Jason Doyle, 9

Max Bogdanowicz, 2+2

Avo van Dyck –

Västervik:

Artem Laguta, 15+1

Noel Wahlqvist, 3

Vadim Tarasenko, 8+1

Jaimon Lidsey, 5+3

Pawel Przedpelski, 13

Anton Karlsson, 1+1

Dela nyheten: