Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Vi fick slita hårt i Smålandsderbyt – avgörande i sista heatet

Featured Image

Det var på många sätt en härlig speedwaykväll i Vetlanda. En fin sommarkväll, nästan 1 800 åskådare runt ovalen och ett avgörande i sista heatet. Tyvärr blev det Vetlanda som drog det längsta strået denna gång och vann med 48-42.

Det kändes som att vi tvingades jobba i uppförsbacke under hela matchen. 5-1 till hemmalaget i det första heatet var förstås en tung start och efter tre heat var Dackarna i underläge med 13-5. Det märktes tydligt att killarna i laget inte hittade rätt i inledningen av matchen och faktum är att vi vann de tolv sista heaten med två poäng.

Matchens stora gigant var hemmalagets Bartosz Zmarzlik, som inte tappade en enda poäng under kvällens trots flera försök från Jason Doyle och Maciej Janowski.

Det ska också sägas att den så många gånger bespottade Vetlandabanan i kväll bjöd på härlig speedway och det var många gånger som våra förare kämpade sig upp genom heaten.

Poäng, Vetlanda:

Szymon Wozniak, 11+1

Dominik Kubera, 4+1

Brady Kurtz, 8

Peter Ljung, 6

Bartosz Zmarzlik, 15

Filip Hjelmland, 2

Alexander Woentin, 2+1

Poäng, Dackarna:

Maciej Janowski, 10+2

Luke Becker, 6

Rasmus Jensen, 8+2

Jacob Thorssell, 8+1

Jason Doyle, 10

Sammy van Dyck, 0

Max Bogdanowicz, 0

På torsdag tar vi emot Indianerna hemma på Skrotfrag Arena. Biljetter till matchen köper du på tickster.com eller på arenan i samband med matchen.

Dela nyheten: