Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Woentin: ”Var en regnskur från att börja karriären i Dackarna”

Featured Image

För en tid sedan kunde vi presentera att Alexander Woentin är först in i Dackarnas trupp till säsongen 2022. Vi har tagit ett längre snack med Alexander, där han bland annat berättar om ett regnoväder som gjorde att karriären startade i Vetlanda istället för i Dackarna.
– Ja, man kan säga att jag var en regnskur från att börja karriären i Dackarna, skrattar Alexander Woentin.

När Alexander Woentin för första gången skulle testa på att köra runt på en speedwayoval ställdes kosan mot Målilla och Skrotfrag Arena (då: G&B Arena).

– Jag tror att det var en onsdag och vi var på väg från Hjältevad till Målilla för att testa på att träna en första gång. Men på vägen ringde de och sa att det var inställt på grund av regn. På lördagen samma vecka hade Vetlanda träning så då åkte vi dit istället, berättar Alexander Woentin.

45 minuter till Målilla

Alexander fastnade snabbt för sporten och moderklubben blev Vetlanda. Det kan vi beskylla den där regnskuren för…

Nu, många år senare, är det dock dags för Hjältevads-killen att dra på sig Dackarnas färger.

– Jag har ju inte mer än 45 minuter till Målilla. Många har sagt att det är dags att jag kör för Dackarna och det ska bli väldigt skoj att göra det.

Hur gick snacket med Dackarna innan du bestämde dig?

– Vi pratade lite redan inför 2021, men då föll valet på Vetlanda. På ett sätt har Dackarna funnits med i bakhuvudet hela tiden. Snacken jag haft med ”Micke” Teurnberg har känts väldigt bra och Dackarna är en oerhört seriös klubb. Det var avgörande delar för mig.

Lånades ut till Piraterna

Säsongen 2021 blev dock inte riktigt som Alexander hade tänkt sig när det gäller styrning i Vetlanda. En bit in i säsongen lånades han ut till Piraterna i Motala för att få åkning på högsta nivå.

– Det kändes riktigt bra i våras när jag var nere i Polen och jag hade en bra känsla även när säsongen startade i Sverige. Sen blev det som det blev i Vetlanda där vi var fyra svenska förare som kämpade om några platser. Där och då tappade jag lite fokus och blev lite trött på speedwayen. Överlag är jag ändå rätt nöjd med säsongen.

Tappade placeringar i JVM

Samtidigt lyfter Woentin fram ett par mindre roliga minnen.

– Jag är missnöjd med min insats i JSM-finalen, skönt att jag hade tre JSM-guld sedan innan. Sen blev det en rätt sur avslutning i JVM, där jag låg femma totalt inför den sista deltävlingen, men trillade ner till en niondeplats.

Hur förbereder du dig inför en ny säsong?

– Nu blir det fokus på att få till en bra vinterträning och att leta sponsorer i Målilla-trakten. Just den biten blir viktig för mig att få till då det också kan göra att jag kan ha de allra bästa grejerna. När säsongen väl börjar behöver jag köra så mycket som möjligt. Förhoppningsvis kan jag få köra varje match i Dackarna för att få rutin och självförtroende, säger Alexander Woentin.

Dela nyheten: