Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Fullt upp för speedwayentusiasterna Magnus och Rikard

Featured Image

Den här säsongen blir det fullt upp för speedwayentusiasterna Magnus Sandberg och Rikard Kling. Tillsammans har de ansvar för att leda Smålänningarna i Allsvenskan och Team DaLej i division 1.
– Vi ser fram emot det här jättemycket, säger de båda.

Säsongen 2021 har Dackarna och Lejonen inlett dubbla samarbeten. Klubbarna har ett gemensamt lag i Allsvenskan (Smålänningarna) och ett gemensamt lag i division 1 (Team DaLej). Ansvariga ledare för dessa lag från Dackarnas sida är speedwayentusiasterna Magnus Sandberg och Rikard Kling.

Sandberg är 53 år gammal och bor i Åryd utanför Växjö. Rikard Kling, 38 år, har lite närmare till matcherna på Skrotfrag Arena då han bor i Vimmerby.

– För mig blir det här sjätte säsongen som lagledare för något av Dackarnas lag. Jag har varit ledare för ungdomslag, 250 cc och division 1. Nu blir det första gången i Allsvenskan, säger Magnus Sandberg.

Gillar den taktiska biten

För Rikard Kling är speedway inget nytt, men det här blir hans första lagledaruppdrag.

– Jag har varit funktionär i Dackarna i 24 år och har varit mekaniker åt Daniel King och nu senast åt Hans Andersen. Så jag har ganska mycket erfarenhet av speedway… Jag tycker det är kul att se hur man kan styra och förändra en matchbild genom hur man placerar ut förarna i uppställningen, med toppningar och så vidare, säger Rikard Kling.

Tanken med Smålänningarna och Team DaLej är att främst ge de unga killarna i Dackarna och Lejonen gott om åk-tillfällen och chansen att fortsätta utvecklas.

– Det viktigaste är att killarna ska ta kliv framåt i sin utveckling, likväl som jag också vill göra det. Jag jobbar med ungdomar även till vardags och tycker att det är kul att se människor utvecklas, säger Rikard Kling.

Smålänningarnas lag i Allsvenskan:

Noel Wahlqvist

Filip Hjelmland

Maksymilian Bogdanowicz

Oliver Berntzon

Casper Henriksson

Edwin Pohjantähti

Theo Johansson

Avon van Dyck

Sammy van Dyck

Tony Gudbrand

Dela nyheten: