Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Jakobsen klar för 2021 – ”Känns som mitt svenska hem”

Featured Image

Frederik Jakobsen blir Dackarna trogen. Den 22-årige dansken har en stark säsong bakom sig och blir en viktig pusselbit i lagbygget för 2021.
– Dackarna har gjort att Målilla känns som mitt svenska hem så från min sida var det inga tveksamheter att stanna, säger Frederik Jakobsen.

Danske Jakobsen är en populär förare i klubben och bland våra supportrar. Att erbjuda honom en fortsättning i Dackarna var givet och Frederik var inte sen med att lämna ett positivt besked.
– Jag är väldigt nöjd över att det är klart med en fortsättning i Dackarna över 2021. Klubben ger alltid mig och mitt team de bästa möjligheterna att prestera bra när jag är i Sverige. Jag respekterar och uppskattar verkligen att klubben är så professionell i vårt samarbete. I år har jag dessutom känt mig riktigt bra på banan i Målilla och jag hoppas att det har visat sig i mina insatser, säger Frederik Jakobsen.

Hyllar Teurnberg
Han ser fram emot att jobba med nya lagledaren Mikael Teurnberg.
– Jag blev glad över nyheten att ”Micke” kommer in som ny manager. Det tror jag att både klubben och vi förare kan dra en stor fördel av. Samtidigt vill jag rikta ett stort tack till ”PK” (Peter Karlsson) som har varit fantastisk mot mig under hans tid i klubben, säger Frederik Jakobsen.
Mikael Teurnberg ser stor potential i Jakobsen, som är den andra föraren in i truppen efter Jacob Thorssell.
¬– En viktig pusselbit att få Frederik Jakobsens signatur på papperet. Det är en kille som har kört två säsonger i Dackarna och det ger en trygghet för både klubben och Frederik. Han känner banan i Målilla väl och vet hur klubben drivs, säger Mikael Teurnberg.

”Kan gå väldigt långt”
– Frederik är en väldigt seriös och ambitiös förare som kan gå väldigt långt i sporten. Han har förstklassigt maskinmaterial och lägger ner 100 procent för att nå den yttersta toppen. Han är en av Danmarks mest lovande förare och kommer att utmana om att bli Dackarnas nummer ett. Jag ser oerhört mycket fram emot att få jobba med Frederik. Han har redan börjat göra sig ett namn internationellt och det är en förare som vi kommer att höra talas om väldigt mycket de kommande åren, fortsätter Teurnberg.

Dela nyheten: