Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Joel Kling fortsätter i Dackarna

Featured Image

Dackarna fortsätter att fylla på med förare inför nästa säsong. Under veckan gjorde man klart med Joel Kling som därmed är klar för sin fjärde A-lagssäsong i Dackarna.

Joel Kling började sin karriär i Dackarna och hade stora framgångar under ungdomsåren, framgångarna fortsatte under åren som junior. JSM Guldet 2018 och deltagandet i ett par deltävlingar i JVM understryker framgångarna. Frågan är om inte femteplatsen i stora SM Finalen i Avesta 2017 ändå står överst på meritlistan.

Den nu avslutade säsongen var Joels första som senior och den blev väl inte riktigt vad han tänkt sig. Upplägget inför säsongen med kontrakt med Gdansk i polska andra divisionen, Elitserien och Allsvenskan i Sverige fanns möjligheterna för en fullspäckad tävlingskalender. En tuff säsongsinledning och hård konkurrens gjorde att det blev mindre tävlingar än förväntat.

Under den gångna säsongen blev det nio matcher för Dackarna och tjugoen inkörda poäng för Joel. Det ger honom ett ingångssnitt till nästa säsong på 0,750.

Revanschlusten är stor hos den 22-årige Virserumssonen, han är fast besluten att ta nästa steg i karriären och ser fram emot den viktiga roll han kommer få nästa års lag.

På sina tre säsonger i Dackarna har Joel kört 36 matcher i Grundserien och plockat 96 poäng.

Fem förare är nu klara för Dackarna 2020, tre platser återstår att presentera.
Klara är:

Patryk Dudek 1,678

Oliver Berntzon 1,626

Jakob Thorssell 1,396

Maciej Janowski 2,027

Joel Kling 0,750

Dela nyheten: