Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ricky Kling gör comeback – tar plats i Dackarnas trupp

Featured Image

Dackarna kan idag presentera en nygammal förare som kliver in i truppen resten av säsongen. Det handlar om den egna produkten Ricky Kling, som därmed gör comeback.
– Ricky är laddad inför det här och det är en seriös satsning, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Efter 19 säsonger som speedwayförare valde Ricky Kling att lägga släpskon på hyllan efter säsongen 2017. Efter det har det blivit ett par mindre comebacker och nu är det dags för ytterligare en comeback. Det står nämligen klart att Ricky Kling skrivs in i Dackarnas trupp med snittet 0,500.

Konkurrera om en plats

Det är förstås en breddning av truppen, men Ricky kommer inte in med en uppgift att bara stå utanför laget. Nej, 34-åringen med Dackarna som moderklubb kommer i allra högsta grad att vara med och konkurrera om plats sex i laget under resten av säsongen.

– När jag ställde frågan till Ricky och allt runtomkring gick att lösa kände han att nu kör vi. Vi har letat efter ytterligare ett alternativ som kan vara med och konkurrera om plats sex. Tanken är att Ricky ska vara med och slåss om den platsen på samma villkor som de förarna som redan finns i truppen, säger Mikael Teurnberg.

Ser fram emot utmaningen

Ricky kommer att göra en första träning på Skrotfrag Arena i början av den här veckan.

– Det är klart att det tar en stund att komma in i det, men Ricky är hungrig på den här utmaningen och jag tror att han kan tillföra en hel del, säger Mikael Teurnberg.

Dela nyheten: